SAPS Contoh Surat Rasmi Mohon Cuti Sekolah Kerana Sakit

Setiap ibu bapa bertanggung jawab ke atas anak jagaanya dalam urusan sekolah seharian. Seandainya anak jagaan tidak dapat menghadirkan diri ke sekolah disebabkan masalah kesihatan, maka menjadi kewajiban ibu bapa untuk memaklumkan kepada pihak sekolah khususnya guru kelas anak jagaan.Berikut adalah dikongsikan contoh surat rasmi untuk pemakluman mengenai sebab ketidakhadiran anak ke sekolah. Format yang sama juga boleh diaplikasikan untuk memohon cuti sekolah atas sebab yang sama.

CONTOH SURAT RASMI MOHON CUTI SEKOLAH

Amza bin Mohamad
blok t-7,taman sena ,
01457,kuala kemunting
shah alam selangor
_____________________________________________________________
Guru kelas 4biru
Sek Keb Miru Sentosa,
Jalan Parit Buntar,
04580, Port Dickson
Perlis Indera Kayangan                                                                                                    3 JULAI 2017

Tuan/Puan,

PERKARA:TIDAK HADIR KE SEKOLAH

Merujuk pernyataan diatas ,saya waris penjaga Amza bin Mohamad ingin menjelaskan sebab anak jagaan saya tidak dapat menghadirkan diri pada 17/10/2011 .

2. Anak jagaan saya tidak dapat menghadirkan diri ke sekolah disebabkan mengalami demam yang bermula setelah pulang dari sekolah pada beberapa hari yang lepas.

3. Saya telah membawa anak jagaan saya untuk dirawat pada malam 17/10/2011 berikutan demam yang berlanjutan. Dengan itu, saya sertakan sekali sijil cuti sakit yang diberikan doktor bagi membolehkan anak saya bercuti sehari.

Saya ingin meminta maaf diatas kejadian ini dan berharap dari kerjasama pihak tuan .
Sekian terima kasih .
Yang Benar


Sumber: Contoh Surat Tidak Hadir Ke Sekolah Cuti Sakit | melvister.com 

0 comment... add one now